وزير تعاون، كار و رفاه اجتماعي گفت: نرخ بيكاري در ديپلمهها تنها دو درصد است در صورتيكه اين نرخ در فارغالتحصيلان دانشگاهي 10 برابر افزايش مييابد.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) منطقه اصفهان، عبدالرضا شيخ الاسلامي امروز (سه شنبه) در جلسه كارگروه اشتغال و سرمايهگذاري استان اصفهان با بيان اينكه رهبر معظم انقلاب در بيانات اخير خود اشاره زيادي به مساله اقتصاد داشتهاند، اظهار كرد: ايشان عرصه اقتصاد را به جهاد تشبيه كردند و با توجه به فشارهاي زيادي كه دشمنان به كشور وارد ميكنند، اين تعبير بسيار مناسب بوده است.
وي افزود: دشمنان تصميم دارند با تنگتر كردن عرصه بر كشور، مردم ايران از آرمانهاي خود دست بكشند كه البته هيچگاه اين امر محقق نخواهد شد.
وزير تعاون، كار و رفاه اجتماعي با بيان اينكه امروز ديگر جنگ با دشمن به شكل توپ و تفنگ نيست، ادامه داد: در حال حاضر جنگ اقتصادي و نرم دشمن آغاز شده است و به همين دليل ما با اقتصاد مقاومتي ميتوانيم به خوبي از كشور دفاع كنيم.
وي با اشاره به اينكه در شرايط امروز، اقتصاد كشور با موجوديت نظام پيوند خورده است، تصريح كرد: بايد با فعاليت گسترده اقتصادي در اين جنگ نابرابر پيروز شويم.
شيخ الاسلامي گفت: به تعبير مقام معظم رهبري كساني كه در امور اشتغالزايي فعاليت ميكنند بايد مانند اتاق جنگ دوره دفاع مقدس، فعاليتهاي شبانهروزي داشته باشند.
وي با اشاره به برخي عوامل داخلي كه در اقتصاد كشور اختلال ايجاد ميكنند، تصريح كرد: اين افراد و گروهها ستون پنجم دشمن هستند و بايد مواظب اينگونه افراد و گروهها باشيم.
وزير تعاون، كار و رفاه اجتماعي با اشاره به هفته تعاون اظهار كرد: اقتصادي مقاومتي ميشود كه مردمي باشد و يكي از بارزترين فعاليتها براي مردمي شدن اقتصاد كشور، توجه به بخش تعاون است.
وي ادامه داد: با توجه به اينكه تعاون از كشورهاي شرق و كمونيستي نشات گرفته است، اما بيشترين استفاده را كشورهاي غربي از آن داشتهاند.
وزير تعاون، كار و رفاه اجتماعي همچنين به تعاونيهايي كه توسط برخي پزشكان كشور ايجاد شده است، اشاره كرد و گفت: پزشكان با ايجاد اين تعاونيها به ساخت بيمارستان و درمانگاهها مشغول هستند و اين به اين دليل است كه از ايجاد آن نتايج مثبت و خوبي ديدهاند.
وي با بيان اينكه اشتغالزايي يك امر فرا بخشي است، تاكيد كرد: شوراي اشتغال و وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعي تنها به عنوان هماهنگ كننده در اين خصوص عمل ميكند.
شيخ الاسلامي افزود: اشتغالزايي تنها يك فعاليت اقتصادي نيست، بلكه تلاش همه بخشها به خصوص بخشهاي فرهنگي كشور را طلب ميكند.
وزير تعاون، كار و رفاه اجتماعي بالا بودن آمار بيكاري در افراد تحصيل كرده را مشكل فرهنگي دانست و تصريح كرد: افراد ديپلمه خواستههاي متناسب با شرايط خود را در جامعه طلب ميكنند در صورتيكه قشر تحصيل كرده تنها ميخواهد پشت ميز بنشيند.
وي اضافه كرد: بايد به جوانان آموخت كه هر شغلي يك مسيري براي رشد و ارتقا دارد و نبايد از ابتدا به دنبال يك كار راحت و با حقوق بالا بود.
شيخ الاسلامي تصريح كرد: ديپلمهها حتي در سوپر ماركتها نيز كار ميكنند، اما آيا ليسانسهها حاضر ميشوند در سوپر ماركت كار كنند؟
وي تاكيد كرد: مدركگرايي يكي از معضلات كشور شده است، در صورتيكه مدرك مهم نيست، بلكه علم را كاربردي كردن و كار يادگرفتن اهميت دارد.
وزير تعاون، كار و رفاه اجتماعي همچنين به تسهيلات واگذار شده به مردم در خصوص مشاغل خانگي اشاره كرد و گفت: اين تسهيلات بر اساس معيارهاي متفاوت و خاص هر استان تنظيم و به مردم واگذار شده است.
وي ادامه داد: وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعي هيچ سلطهاي بر روي بانكهاي كشور ندارد كه بتواند به آن ها بگويد ميزان تسهيلات را اضافه و يا كم كنيد و اين افزايش و كاهش تنها با تفاهم ميان اين وزارتخانه و بانكها محقق ميشود.
شيخ الاسلامي همچنين با بيان اينكه در سه سال اخير مديريت اشتغالزايي در كشور متحول شده است، اظهار كرد: مديريت استاني اشتغالزايي به مديركل تعاون، كار و رفاه اجتماعي استانها به عنوان قائم مقام وزير محول شده است، چراكه يك مديركل در استان محل خدمت خود اطلاعات و اشراف خوبي به كار خواهد داشت.